לפני שאנחנו מתחילים לצלול לעולם השמנים, יש כמה דברים שחשוב לדעת ולזכור. הראשון – איך להשתמש בשמנים באופן שנקבל את מירב התועלת, ולא ניתקל בבעיות.
אז כמו בכל דבר בחיים, גם בשמנים אתריים יש משמעות לחברה ממנה קונים. בגלל המחיר הגבוה שלהם, הרבה מאוד מהשמנים שנמצאים לקנייה מכילים חומרי מילוי, חומרים סינטטיים, חומרי הדברה ובאופן כללי – לא את מה שכתוב על התווית. לכן הקפידו לקנות שמנים מחברה שיש עליה בקרת איכות חיצונית.
אחרי שאתם בטוחים שהשמן שבידכם טהור ובעל איכות טיפולית, עדיין יש כמה כללי בטיחות שצריך להקפיד עליהם.
- הימנעו ממריחת שמנים ישירות באף, באוזניים או ליד העיניים.
- אחסנו את השמנים הרחק מהישג ידם של ילדים. כך תימנע האפשרות שהם יבלעו אותם.
- שימרו את השמנים במקום מוגן מחום ושמש, כדי לשמור על השמנים משינויים כימיים שיפגעו בפעילותם.
- תמיד קיראו את ההוראות על התווית לפני השימוש.
דברים שרצוי לזכור
אם זה שורף – אם שמן אתרי גורם לתחושת בעירה או גירוי בעור, דללו אותו מייד עם שמן נשא, לא עם מים. אפשר גם לשטוף אותו עם סבון.
עירבוב עם מים – שמנים ומים לא מתערבבים, ומים ייגרמו לחוסר הנוחות שהשמן גורם להחריף.
הימנעו מאזורים רגישים – אל תשימו שמנים אתריים בעיניים ובקרבתן, באף, באוזניים, או באיזורים רגישים אחרים. אם נכנס שמן למקום רגיש תמיד השתמשו בשמן נשא (שמן זית, שמן קוקוס וכדומה) כדי לדלל את השמן ולהקל על חוסר הנוחות. מירחו אותו על האזור שמרחתם עליו את השמן האתרי, הוא ידלל את השמן, וניתן לנגב ולחזור על הפעולה בהתאם לצורך. אף פעם אל תשתמשו במים כדי לדלל את השמן. מכיוון שהמים דוחפים את השמן עמוק יותר אל תוך העור, ומגבירים את תחושת האי-נוחות.
פוטוסנסיטיביות – שמנים מסוימים, כמו שמני הדרים, יכולים לגרום פוטוסנסיטיביות. כלומר לגרום לעור להיות יותר רגיש לאור השמש, ועלול לגרום לעור לפתח פיגמנטציה חריפה בחשיפה לשמש. יש לבדוק לפני שמשתמשים בשמן במריחה האם הוא פוטוסנסיטיבי, ולהשתמש בו בהתאם.
הרגלי חיים – שימו את השמנים במקום נגיש, החזיקו את השמנים החביבים עליכם בתיק שלכם, במכונית, בעבודה, ובאזורים שנמצאים ועוברים בהם הרבה בבית. ככל שהם נגישים יותר, כך תוכלו ליהנות מהם ביותר אופנים.
בכמה צריך להשתמש? – גלו מה עובד הכי טוב עבור הגוף שלכם.
זיכרו – שימוש בכמויות קטנות לעיתים קרובות יותר, נותן את התוצאות הטובות ביותר.
קראו את הוראות הבטיחות של כל שמן לפני שאתם משתמשים בו.
תרופות – תמיד צריך להתייעץ עם רופא כאשר רוצים להשתמש בשמנים אתריים במקביל לשימוש בתרופות. אם תוכלו למצוא רופא שמכיר את השימושים של שמנים אתריים, תוכלו להנות מהמיטב של שני העולמות.
הריון
שמנים אתריים יכולים להיות תמיכה מצוינת בזמן הריון, וכדאי לשאול מישהו שמבין בנושא לפני שמתחילים להשתמש.
יש נשים שמעדיפות להשתמש רק בנידוף והרחה במהלך השליש הראשון של ההיריון.
ניתן להשתמש בשמנים במינון נמוך יותר.
יש שמנים שצריך להימנע מהם לגמרי בזמן הריון – ברוש – Cypress , אקליפטוס – Eucalyptus , רוזמרין – Rosemary , טימין – Thyme , ווינטרגרין – Wintergreen , קינמון – Cinamon , קסיה – Cassia , ליבנה – Birch .
עור רגיש – יש שמנים שאפשר להשתמש בהם לא מדוללים במריחה, אבל יש שמנים שחייבים דילול, כמו קינמון, קאסיה, למונגראס, גרניום, אורגנו וטימין.
אם זו פעם ראשונה שאתם משתמשים בשמן – דללו אותו בשמן נשא (שקדים, זית, קוקוס וכד'). דללו על פי הצורך לעור רגיש. תמיד דללו לפני שימוש על ילדים. השתמשו על כפות הרגליים כדי להימנע מרגישות.
ילדים
יש שמנים אתריים שבטוחים לשימוש בילדים, בדילול מתאים.
ככל שהילד קטן יותר, כמות השמן האתרי הנחוצה קטנה יותר. באופן כללי, הדילולים המתאימים למריחה יהיו:
מלידה עד 12 חודש – 1 טיפה שמן אתרי : 30 טיפות שמן נשא (כ-1.5 מ"ל).
1-5 שנים – 1 טיפה שמן אתרי : 20 טיפות שמן נשא (כ-1 מ"ל).
6-11 שנים – 1 טיפה שמן אתרי : 15 טיפות שמן נשא.
Air Aromatouch Diffused Kit essential aromatics kit Family Essentials Kit Home Essentials Kit kids Kids collection אומץ איזון איזון רגשי אנרגיה ביטחון ביטחון עצמי גזים דיכאון הערכה הביתית הערכה הבסיסית הרגעה זרימה חרדה טיהור ילדים כעס מערכת החיסון מערכת הנשימה מערכת העצבים מפרקים מצב רוח מתח ניקוי נשימה סטרס עור עיכול עיסוי עצבנות ערכת ילדים פחד צער רגיעה ריכוז שינה שלווה שמחה שרירים